Επόμενη πολύ σημαντική συμμετοχή για το έργο ήταν στο συνέδριο SEED – CECNSM το οποίο πραγματοποιήθηκε 24 – 26 Σεπτεμβρίου στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Πρέβεζα. Το SEEDA – CECNSM 2021 είναι μια μεγάλη εκδήλωση, η οποία είναι γεμάτη με γνώσεις και εξαιρετικούς ομιλητές, προσφέροντας μια ισορροπία μεταξύ της ακαδημαϊκης έρευνας και των βιομηχανικών εφαρμογών.

Η συμμετοχή στο συνέδριο έγινε με το paper με τίτλο ‘Automatic Parkinson’s tremor assessment with data analysis from daily activities’. Παρουσιάζεται μια νέα προσέγγιση για την αξιολόγηση των κινητικών συμπτωμάτων που προκαλούνται από τη νόσο του Πάρκινσον. Η ιδέα της συγκεκριμένης μελέτης είναι να εξοπλίσει τους ασθενείς με ένα smartphone, το οποίο θα παρακολουθεί τα σήματα σε πραγματικό χρόνο, προκειμένου να βελτιώσει την ιατρική διάγνωση ενός ιατρού.

Το συγκεκριμένο έργο χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από το έργο «Smart Glove for Assessment of the Motor Condition of Patients with Neurodegenerative Diseases (SmartGlove)», το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκη Ένωση.

Σχετικά Άρθρα

Skip to content